Ameland

Paardrijden op het strand, wandelen in de duinen, zwemmen in de zee, vissen op het wad of gewoon lekker in de zon zitten bij een van de prachtige strandpaviljoens, het kan allemaal op Ameland. U kunt uw auto meenemen naar Ameland middels de bootdienst van Wagenborg en de VVV Ameland informeert u over alle activiteiten op Ameland.

Veerdiensten

Het eiland

Een bootreis van ca. 45 minuten over de Waddenzee brengt u in een heel andere wereld. Een tochtje om de rest van de wereld achter u te laten. Op naar Ameland. Dit Waddeneiland wordt ook wel de Waddendiamant genoemd en dat is niet voor niets.

Vier pittoreske dorpjes volop karakteristieke commandeurswoningen, andere monumenten, musea en horeca, 27 kilometer Noordzeestrand, de natuurgebieden ’t Oerd en de Hôn, eindeloze fiets- en wandelpaden, polders en kwelders, bos en duin, zoet en zout water; dát is Ameland!

Als u aan Ameland denkt, denkt u waarschijnlijk eerst aan de schitterende natuur met de kilometerslange stranden en duinen. Maar Ameland heeft ook een rijke cultuur. De dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren kenmerken zich door mooie oude commandeurshuizen, die herinneren aan de “gouden eeuw” van Ameland en door de karakteristieke Amelander boerderijen. En niet te vergeten natuurlijk ook door de uiteenlopende winkeltjes en gezellige horecagelegenheden. De sfeer op het eiland is bijzonder en gemoedelijk te noemen.

Het eiland, met haar 3.500 inwoners, is letterlijk en figuurlijk in beweging. Het hele jaar vinden op Ameland tal van activiteiten en evenementen voor een breed publiek plaats. Sport, muziek, natuur, kunst, theater en de eilander cultuur; alles komt daarbij aan bod.

Jaarlijks bezoeken circa 600.000 toeristen, zowel in de mooie, zonnige maanden als in het uitwaaiseizoen, Ameland.