Yalikavak & Turkije

Logo TurkijeExcursies
In en rond Yalikavak zijn vele bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden, zoals strandjes, rustieke dorpje, vertier maar zeker ook cultuur en natuur. Yalikavak heeft een pittoresk centrum, een klein vissershaventje van waar uit men met klassieke houten Turkse boten dagtochten kan maken. Tijdens de boottocht kan men dan heerlijk zwemmen, snorkelen, zonnen en genieten van een goede lunch.

Je vindt diverse bureautjes waar je trips kunt boeken, bijv. een jeep safari door de binnenlanden, een bezoek aan de haman van Yalikavak (Turks badhuis) is de ultieme Turkse belevenis die je mee moet maken. Ook tochten naar oude Turkse dorpjes, waar de tijd stil heeft gestaan. Of verder weg excursies naar Ephese of Pammukale. Aan het superzwembad met enorme waterglijbanen kan natuurlijk ook een dagje gewaagd worden.

De nieuwe jachthaven is zeer de moeite waard om er eens te gaan kijken.

De stad Bodrum is te bezoeken met de Dolmus(busjes) of eigen vervoer. En voor het nachtleven naar de discotheek Halikarnassus.

Verder zijn er in de buurt allerlei leuke dorpjes zoals Gümüslük, Sandima, Geris, Bitez enz.
Er zijn dagtrips naar Efeze, Pammukale en naar het Griekse eiland Kos.

Oude haven Yalikavak

 

 

 

 

 


Oude haven Yalikavak

Bereikbaarheid
U kunt van april t/m oktober rechtstreeks naar Bodrum vliegen. De vlucht duurt 3,5 uur. Er zijn verschillende maatschappijen, Transavia, Corendon, Pegasus, Turkish Airlines die behalve van Schiphol ook vliegen vanaf Rotterdam en Eindhoven en eventueel  Düsseldorf,  Brussel.
De tarieven verschillen nogal en hangen af van de periode waarin en de dag waarop u vliegt.
U vliegt op de moderne luchthaven van Bodrum (Milas).

De luchthaven Bodrum bevindt zich op ongeveer 40 min. rijden van ons huis. Vervoer kan worden geregeld.

Visum
De kosten voor het online visum dat in november 2014 werd ingevoerd zijn $ 25,- en moeten per creditcard betaald worden. U ontvangt het elektronische visum na betaling per e-mail. Deze moet uitgeprint en meegenomen worden. VISUM.
Via de site: turkijevisum.nl/ kunt ook het Turkse visum aanvragen en kunt u betalen met IDeal en Mister Cash. Tevens kunt u het visum via de site: Visum Plus aanvragen, betalingsmogelijkheden: IDeal, PayPal, Ameriacan Express, Master Card en Visa.

Auto huren
Vaak huren wij zelf een auto bij Ekrem Car Valley, hier hebben goede ervaringen mee. Het is mogelijk om de auto klaar te laten zetten bij het vliegveld, wel zo handig als u aankomt in Bodrum/Milas. Er zal een chauffeur van Ekrem Car Valley met een bordje met uw naam erop klaar staan. Als u terug gaat naar Nederland kunt u zelf naar het vliegveld rijden en zult u opgevangen worden door één van de chauffeurs van Ekrem Car Valley.